Techniekplein Havendagen Terneuzen

Techniekplein tijdens Havendagen Terneuzen

Ontdek Techniek tijdens de Havendagen Terneuzen


Programmeerbare robots, een nautische en logistieke simulator of snel aan de slag gaan met het in elkaar zetten van een auto. Tijdens de Havendagen Terneuzen dagen we jouw technische talenten uit. Op het Werk en Vakmanschap Techniekplein ontdek je op zaterdag 29 juni hoe veelzijdig de techniek is. Niet door te kijken of te luisteren maar gewoon door zelf te doen!

Techniek klinkt misschien als de ‘ver van je bed-show’, maar dat is het niet. Zonder dat je je ervan bewust bent, staat iedere dag in het teken van techniek. Daarom is het leuk om er iets meer van te weten, te begrijpen en vooral om er veel mee te doen! Dat vindt niet alleen Werk en Vakmanschap, maar ook heel veel technische bedrijven uit de buurt. Daarom verzamelen zij zich allemaal op het Techniekplein, om jou te laten ervaren hoe leuk en uitdagend de techniek is.


Wat is er allemaal te doen? Eigenlijk teveel om op te noemen. Zo is er de techniek trailer van OTIB. Ervaar in een interactieve bus waar je techniek allemaal tegenkomt in het dagelijkse leven. M-Force neemt een lasopstelling mee, zodat je zelf kunt lassen en het Lodewijk College daagt je uit met programmeerbare lasrobots van Lego. Met de nautische simulator van Multraship ben je even kapitein op een groot schip en met de logistieke simulator van Scalda Maritiem lijk je haast een kraanmachinist in de haven. Arentis neemt een schaarlift mee, Electude vertelt je alles over opleidingen in de automotive techniek en bij Werk en Vakmanschap bouw je zelfs een complete auto!

We zien je graag op zaterdag 29 juni tussen 10.00 en 16.00 op het Werk en Vakmanschap Techniekplein, midden op het festival terrein – voor Brasserie De Westbeer – van de Terneuzense Havendagen.